Nak tengok klik aje

Friday, June 24, 2011

Peristiwa Penting....

Pada bulan Mei & Jun tahun ni banyak cerita happy berlaku dalam hidup aku...

7 Mei 2011....lahirnya buah hati aku....Muhammad Hazif Mohd Rostam...ala anak adik aku....anak aku memang la takde, suami pun belum ada kan....memang comel dan sihat baby sorang ni, alhamdulillah....dari umurnya tak sampai sehari aku melihatnya, sampai la ke ari ni, tak boleh tak berjumpa, selang tiga hari mesti hati aku meronta2 dah....rindu....

9 Mei 2011....of course la hari jadi aku......seronok ada kek sambut sama-sama ngan adik aku.....trima kasih tuk adik ipar dan adik bongsu ku yg beli kek dan pizza....ok makan kenyang....

20 & 21 Mei 2011.....majlis pernikahan dan perkahwinan sepupu tersayang.....sangat bersejarah dan sangat seronok....akad nikah di masjid wilayah....majlis seterusnya di hotel PJ Hilton...meriah sangat dan majlis itu sudah tentu diterajui oleh kami sekeluarga...tak perlu pakar perunding perkahwinan..aku, adik aku, sepupu2 aku yg memang berbakat...dan of course lah mak pengantin yg amat berbakat tu......sape lagi kalau bukan makcik aku....dia lah merancang dan kami menambah dan menjalankannya....tapi sememangnya majlis ini juga telah merapatkan lagi hubungan kami sekeluarga...seronok sungguh...bagi aku itulah kenangan terindah dalam hidup aku.....

11 Jun 2011.....majlis bertandang ke Kampar, majlis sebelah pengantin lelaki....meriah sungguh...dan tak lupa jugak ada memalukan yg mana aku jatuh terjelepok akibat pitam di lobi hotel....huh malu tak leh nak kata tapi nak wat macam mana perkara dah jadi...senyum manis je lah....

Selepas itu maka kesihatan aku agak sikit tergugat...sakit lama aku muncul kembali tapi aku pasrah...sebab dah jadi perkara biasa dah...tapi bab nasihat doktor tu yang agak susah untuk aku ikuti...ye lah disuruh berkahwin dalam masa terdekat mcm mana tu? Calon pun tenggelam timbul.....payah...payah.....

Lagi satu...aku ada seorang kawan ni....aku anggap kira kawan baik bagi aku la....ada ke patut dia bernikah aku hanya tau melalui blog...padahal kalau tak silap no aku dia memang ada...selalu ada je sms...bab citer gembira macam tu tak nak kongsi ngan aku....kalau tak bukak blog dia sampai sudah aku tak tau...jemput tak jemput tu takde la aku kisah sangat, faham la pun tak buat kenduri...ntah la...tapi takpe aku rasa dia jugak lebih suka baca blog dan berblog kot...maka aku pun dah kata sila ikut perkembangan melalui blog memasing la kan.....

p/s : Bila time kena drive sesorang balik kampung macam ni mula lah memikirkan nak cari teman hidup....alahai malasnya nak drive...adik nape la ko tak balik dik......

8 comments:

musollahehsan said...

SALAM,
DIDOAKAN KESIHATAN KEMBALI. JANGAN LUPA MENJEMPUT BILA ....

afandi said...

sudah bagi tahu dulu
jangan jumpa ,jangan sms
nanti jatuh cinta
Gitu walupun takhensam tapi baik hati dan baik budi

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

aik

Pencacai Alim said...

hemm...

elly said...

Musollahehsan;

Salam...Amin..InsyaAllah.....

elly said...

Afandi;

Mcm dah ada blog sendiri....bila aku tulis pasal jatuh cinta ni....

Bab baik hati dan baik budi aku setuju..tak ensem pun dia comei apa....

elly said...

brutalsolo yg tak solo;

ko pelik? aku lagi pelik....

elly said...

Pencacai Alim;

Selamat kembali....